Dr.Brown's oprema za bebe
Česta pitanja

Naše Dr.Brown flašice izgledaju i funkcionišu drugačije od bilo kojih flašica za bebe. Izdvojili smo listu često postavljanih pitanja, kako bi bila posebno korisna za nove roditelje. Za sva dodatna pitanja molimo Vas da nam se obratite na:info@lenababygroup.rs..

Saznajte više

PREDNOSTI DR. BROWN’S FLAŠICE ZA BEBE

Da li Dr. Brown's flašice za bebe zaista funkcionišu?
Da! Naša flašica za bebe sastoji se od patentiranog sistema unutrašnjeg ozračivanja, koji ne poseduje nijedna druga flašica. Reč je o sistemu koji u potpunosti ventilira flašicu tako da se postiže hranjenje bez ulaska vazduha, odnosno hranjenje sa, takozvanim, pozitivnim pritiskom koje je vrlo slično dojenju. Na taj način odojče može da sisa mleko brzinom koja mu odgovara. Dok beba sisa mleko, vazduh iz prstena za cuclu (a ne iz silikonske cucle) prolazi kroz ventilacioni sistem i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj flašici. Vazduh se ne meša sa mlekom, čime se drastično smanjuje oksidacija pa se zadržavaju ključni hranljivi sastojci kao sto su vitamini C, A i E.

Koja je razlika između standardne flašice i Wide-Neck Dr. Brown's flašice za bebe?
Sve Dr. Brown's flašice za bebe odlikuje patentirani sistema unutrašnjeg ventiliranja. Kako bi izbegle konfuziju kod beba, mnoge dojilje se odlučuju za Dr. Brown's Wide-Neck flašicu koja ima širu bazu cucle te više podseća na bradavicu. Standardne Dr. Brown's flašice imaju cuclu standardne širine, koja je malo uža. Standardna kao i Wide-Neck flašica izrađuju se u dve veličine, svaka od 4-unca i 8-unca; naša Standard flašica je takođe dostupna u veličini od 2-unca koja je idealna za prerano rođene bebe.

Zašto je dobro sprečiti stvaranje vazduha u bočici?Grčevi kod beba imaju veze sa time?
Postoje dva glavna problema koja se povezuju sa većinom tradicionalnih flašica za bebe. To su vazduh i vakuum. Gutanje vazduha može kod bebe da prouzrokuje osećaj neprijatnosti, neprospavane noći, gasove, štucanje kao i grčevi kod beba. Vakuum u flašici može preneti vazduh u srednje uho bebe i na taj način prouzrokovati i ulazak tečnosti u to područje. U tradicionalnim flašicama bez ventilirajućeg sistema, obično se stvara vakuum prilikom hranjenja, jer beba mora sve jače da sisa, kako bi došla do tečnosti. Prilikom hranjenja, beba prilepi usta uz cuclu, ali kada nastane vakuum, njene usne su vremenom sve slabije priljubljene uz cuclu, pa beba zajedno sa mlekom guta i vazduh. U flašicu tako kroz cuclu uđe vazduh koji kasnije ulazi u majčino, odnosno vestačko mleko.

Da li je to slamčica u Dr.Brown's flašici?
Ne, to nije slamčica. To je cevčica koja je integralni deo ventilacionog sistema koji usmerava vazduh u područje iznad tečnosti, sprečavajuci ga da uđe u majčino ili veštacko mleko.

UPOTREBA I ODRŽAVANJE FLAŠICE ZA BEBE

Da li je neophodno koristiti se isključivo Brown's cuclama sa Dr. Brown's flašicama?
Pošto su Dr. Brown's flašice za bebe potpuno ventilirane, potrebna im je jedinstvena cucla. U drugim flašicama se stvara vakuum koji sprečava tok tečnosti, pa cucle na takvim flašicama obično imaju široke otvore. Upotreba takvih cucli na Dr. Brown's flašicama mogla bi rezultovati prebrzim hranjenjem odojčadi, usled čega čak može doći i do gušenja.

Mogu li upotrebljavati Dr. Brown's cucle sa drugim flašicama?
Dr. Brown's cucle su najvišeg kvaliteta, ali su dizajnirane baš za Dr.Brown's flašice za bebe i ne bi se smele koristiti sa drugim flašicama. Ukoliko se tako nešto uradi, beba može imati poteškoća prilikom hranjenja.

Šta mogu da uradim ako izgubim ventil?Postoji li rezervana Dr. Brown's oprema za bebe?
Rezervni delovi su dostupni u prodavnicama u kojima ste kupili vašu flašicu. Oni su takođe dostupni na on-line servisima. Ako imate teškoće da pronađete rezervne delove koji su vam potrebni molimo pozovite nas servis za klijente kako biste dobili informaciju o vama najbližoj lokaciji gde možete naći željene delove.

Mogu li se koristiti Dr. Brown's flašice za bebe bez ventila?
Ventil je neizostavni deo Dr. Brown's flašica, a namena mu je da spreči ulazak vazduha koji nastaje prilikom hranjenja sa drugim flašicama.

Da li flašice mogu da se koriste i za zagrevanje u mikrotalasnoj?
Ne preporučujemo zagrevanje ni majčinog ni veštackog mleka u mikrotalasnoj, jer može doći do pojave takozvanih „vrućih tačaka“ u sadržaju koji se greje.

Mogu li se Dr. Brown's flašice za bebe i njeni delovi prati u mašini za pranje sudova?
Mogu. Preporučujemo da ih perete na gornjoj polici vaše mašine.

Mogu li se Dr. Brown's flašice sterilisati, kao i ostala oprema za bebe?
Mogu. Možete ih staviti u sterilizator ili ih prokuvati u vodi. Pratite uputstva koje ste dobili uz flašicu

Može li tecnost da procuri iz Dr. Brown's flašice za bebe?
Kako je Dr. Brown's flašica opremljena sistemom unutrašnjeg ozračivanja, beba se hrani na način najsličniji dojenju. Za bebu je ključno da može da prima hranu, a ne da je usisava uz otpor koji pravi vazduh. U određenim slučajevima, majčino mleko ili veštacko mleko mogu da procure kroz cuclu. To može da se dogodi ako se sadržaj u flašici pregreje, jer bi se u tom slučaju flašica napunila vazduhom koji potiskuje tečnost napolje. Isto se može dogoditi i ako se flašica trese kako bi se veštacko mleko bolje promešalo, što nikako ne preporučujemo.

Ukoliko tečnost na taj način dodje do cucle, ona može da procuri i oko prstena za cuclu. To se može dogoditi na tri načina:

  1. Kada zagrevate flašicu sa prstenom, nivo tečnost u flašici može doći sve do cucle. Da biste to izbegli, zagrejte flašicu bez prstena ili ga nemojte u potpunosti zategnuti kako biste omogućili da se pritisak izjednači. Zategnite ga do kraja neposredno pre nego što počnete sa hranjenjem.
  2. Ako koristite mleko u prahu i mešate ga tako sto tresete flašicu, tečnost može doci do cucle. Rešenje za taj problem je da promešate mleko kašičicom, a ne da tresete flašicu.
  3. Ako pregrejete tečnost u flašici, stvoriće se para koja će se kondenzovati u cucli. Da bi to izbegli, ne zagreavajte tečnost iznad temperature tela.

MATERIJALI OD KOJIH SE NAŠE FLAŠICE ZA BEBE IZRAĐUJU

Od kog materijala se prave flašice kao i Dr. Brown's oprema za bebe uopšte?
Polipropilenske flašice se izrađuju od polipropilenske plastike koja ne sadrži BPA (bisfenol A). Staklene flašice se izrađuju od borosilikatnog stakla koje takođe ne sadrži BPA. Svi delovi flašice, uključujući ventil, cevčicu, prsten za cuclu, zatvarač za putovanje i poklopac takođe ne sadrže BPA. Naše cucle su izrađene od medicinskog silikona.

Gde se prave Dr. Brown's flašice kao i oprema za bebe uopšte?
Većina flašica se izradjuje i pakuje u SAD, odakle se uvoze u Srbiju. Naše silikonske cucle se izrađuju u Nemačkoj. Neki naši proizvodi se izrađuju u Kini. Na svakom paketu Dr. Brown's jasno je navedeno gde je izrađen. Dr. Brown's oprema za bebe posvećena je kvalitetu, pa zato strogo testira i prati kvalitet svakog svog proizvoda, pa čak i iznad mera koje nalaže američki zakon.